Skip to content

Nytt kjøkken

Kjøkkenet fungerer i dag både som arbeidsrom og oppholdsrom, og er som regel det rommet i huset som brukes aller mest.

Enten du skal rehabilitere ditt eksisterende kjøkken, eller bygge nytt, bør du derfor utforme ditt nye kjøkken etter hele familiens behov. Det finnes en del regler og krav man er nødt til å forholde seg til i et kjøkken, og Leithe Elektro vil hjelpe deg med dette.

Det er mye du må du tenke på når du skal bygge nytt eller pusse opp ditt kjøkken

Det er mange avgjørelser du må ta i forbindelse med plassering av uttak og utstyr, og ikke minst tilstrekkelig belysning på arbeidsflatene. Plassering av punkter og belysning, samt hva som kreves i forhold til lover og regler hjelper vi deg med.

Påbudt komfyrvakt

Siden 2011 har det vært påbud om komfyrvakt i alle nye boliger i Norge.
Kravet gjelder også om du flytter på kjøkkenet, eller i forbindelse med rehabilitering av el- anlegget. Komfyrvakt er noe vi anbefaler for alle, da tørrkoking er en av de største brannårsaker i de norske hjem. Det er lett å glemme seg i dagens teknologiske samfunn, hvor man fort kan bli avbrutt av for eksempel mobil, meldinger osv. når man lager mat.

Ny komfyr? Ny kurs

Mange er ikke klar over at de trenger ny kurs til både ovn og platetopp når de pusser opp. Dette er fordi moderne ovner trekker mer strøm. Ønsker du integrert kaffemaskin, mikrobølgeovn eller dampovn på ditt nye kjøkken, bør din elektriker se over om det er behov for å tilrettelegge for økt strømbruk.

Husk stikkontaktene

Jo større kjøkken, jo flere apparater har man ofte. ~ krever at alt av elektrisk utstyr med fast plass på kjøkkenet må ha et eget uttak, og man må ha minst to stikkontakter per to meter kjøkkenbenk. Du må også ha på plass minst to uttak per to meter fri vegg.

Belysning

Kjøkkenet er ofte det rommet i huset som brukes og besøkes aller mest. Man spiser mat, gjør lekser, lager mat og leser avisen. Alle aktivitetene krever ulikt lys, og dette er det lurt å planlegge for når man bygger nytt, eller pusser opp et kjøkken. En dimmer lar deg styret belysningen på en enkel måte etter behov og stemning.

Varme

Enten du skal bygge nytt, eller rehabilitere ditt kjøkken bør du tenke over hvilke varmekilder du ønsker. Om du ønsker parkettgulv kan vi anbefale varmefolie som kan senke dine strømutgifter med inntil 30%. Skal du legge fliser, kan varmematte være et godt alternativ. Vi anbefaler termostat som gjør at du kan redusere kostnader med blant annet dag- og nattsenking.

La oss håndtere det vi er best til, mens du fortsetter hverdagen din

Vi bruker rundt to timer på kjøkkenet hver eneste dag. Et smart og praktisk kjøkken kan forenkle hverdagen betraktelig. Med riktig lys, tidsbrytere og smarte løsninger kan du både spare tid og penger og effektivisere kjøkkenet samtidig som du ivaretar sikkerhet og design. Finn løsningene og designet for ditt kjøkken. Vi hjelper deg gjerne med planleggingen!

La oss ta en prat om kjøkken!

Har du behov for å kartlegge hvilke alternativer du burde satse på? Fyll ut skjemaet under, så tar vi en uforpliktende prat om hvordan vi best kan hjelpe deg!

Telefon

67 90 76 00

E-pOST

firmapost@leithe-elektro.no

Adresse

Boecks gate 1
1473 Lørenskog

ProsjektlederGratis befaring

Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt 

Ønsker du heller å ringe oss?

Erfarne elektrikereBestill elektriker

Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt 

Ønsker du heller å ringe oss?

Vi ringer deg opp!La oss ta en prat

Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt med deg for å finne de tjenestene du trenger! Tjenesten er helt gratis og helt uforpliktende. Vi ser frem til å hjelpe deg!

Ønsker du heller å ringe oss?